Rondrit 4: “Smaakvolle Reis”

Rondritten volwassenen

Tarief 2020 voor de bezoeken, voor groepen van minimum 25 personen : 34€/pers. 35€/pers (Wijngaard Du Chenoy). Proeven en maaltijd inbegrepen / zonder drank en zonder vervoer.

Programme de la journée

10u00 – Bezoek Saffraan de Cotchia (Wasseiges)

In de grootste Saffraan kwekerij van België maakt u kennis met saffraan, één van de duurste en meest waardevolle specerijen. Daarom wordt dit ook wel eens “het rode goud” genoemd. Gedurende uw bezoek zult u zijn geschiedenis , zijn speciale (heilzame) eigenschappen leren kennen en natuurlijk zijn culinair gebruik. U krijgt ook een overzicht van deze bijzondere teelt, één waarrond sinds eeuwen mysteries hangen… Achteraf volgt er natuurlijk een proefsessie van de saffraan.

Of Bezoek aan de wijngaard ”Du Chenoy” (Emines)

Wandeling door de wijngaarden van 10 hectaren, met uitleg over de verschillende druivensoorten. Bezoek van de wijninstallaties. Proeverij met worst en kaas.

12u30 –  Lunch in het restaurant “La Ville de Wavre” (Thorembais St Trond)

Zie het menu hieronder.

15u30 – Ontdekking van een Imker (Sombreffe)

  • Bezoek aan de imkerij, uitleg over de verschillende materialen voor de honingextractie. Bijenkorf achter glas : kijken in het hart van een bijenkorf zonder gestoken te worden!
  • Proeverij van de producten van de bijenkorven, winkel

Menu

Gerookte zalmballotine met limoenmascarpone kaas.

Zeebaarsfilet, selderij puree en venkel.
Gestoofde scampi en mul , met curry gekruid en groentjes.
Speksla met stukjes appel en geitenkrokantje.
Visplanche, salade Nicoise.
Krokante koninginnenhap.

***

Eendenborstfilet, wortels, curcuma, jus met Italiaanse ham.
Stuk rundvlees, peper en cognacsaus.
Biggetje filet, groentenBlackwell.
Verfijnd gerecht van gevogelte, polenta, olijvenbasquaise.
Kabeljauw en zalmschotel op groenten , in saus.

Varkenshammetje met bier, mosterd en sjalot.

***

Vacherin met exotische fruit, passie karamel.
Appelkrokantje met noten en amandelmelk.
Smullige ijs ( vanille, speculaas, amaretto en warme chocolade saus).

Banaangebak met frambozensorbet.
Peer in rode wijn op zijn Belle Hélène.

Mangobavarois met passievruchten, pina colada schuim.

Voor meer informatie of om een reis te plannen, neem contact op met Virginie Petre.
Tel : +32 496 43 77 38 | info@tourisme-et-tradition.be