Rondrit 2: “Langs het water”

Rondritten volwassenen

Tarief 2020 voor de bezoeken, voor groepen van minimum 25 personen: 36.50€/pers. 42,50€/pers. (Kasteel van Bioul) Proeven en maaltijd inbegrepen / zonder drank en zonder vervoer.

Programme de la journée

9u30 – Kasteel Lavaux Saint-Anne (Lavaux-Saint-Anne)

Het eerste spoor van het Kasteel van Lavaux Saint-Anne dateert uit 1240. Vandaag maakt het deel uit van het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. We nodigen u uit om het kasteel van de kelders tot de torens te ontdekken. Het kasteel is niet meer bewoond sinds 190 jaar. De gids zal de volledige geschiedenis uitleggen. Vrij bezoek van de kelders (museum van het landelijke leven), de Franse tuinen en de vijvers. Een korte film is te bekijken in een van de zalen van het kasteel.

12u30 – Lunch in de Abdij Saint Gérard de Brogne (Saint Gérard)

Zie het menu hieronder.

15u30 – Boottocht Namen- Samber en Maas of Dinant-Ansremme (Bateau de la Meuse)

Op een originele manier kennismaken met de rijke architectuur van de stad Namen. Achteraf vrije tijd in Namen of Dinant.

of   Ontdekking loop van het kasteel van Bioul (wijnbouw) 5537 Bioul

Duik in het hart van een biowerking en wijnbouw aan het kasteel van Bioul.
Ontdek de nieuwe loop « Made in Bioul » didactisch circuit rond het kasteelleven, de anamnese van de Bon Marché(BM) en de familie Vaxelaire.
Bezoek de majestueuze gistingskuipzaal en proef de wijnen met zicht op het park en de wijngaarden.
Begeleid bezoek mogelijk. Prijs op aanvraag.

Menu

Parmaham, stukjes radijs met bieslook, geroosterde geitenkaas met honing van Bioul.
Gevulde paddenstoelen met knoflookboter en slakken van Warnant op een tomaten en basiliek puree.
Quiche Lorraine op een krokant bieslook slaatje.
Speksla met een framboosvinaigrette, eieren, krokantjes.
Ardeense paté, gevulde peertje met karamel en Parmezaansekaas koekje.

Kalkoentournedos omhuld met een uienkorstje, graanmosterdsaus, gratin dauphinois en groene boontjes omhuld met spek.
Gevogelte met paddenstoelen en basiliek, gratin dauphinois en warme tomaat.
Zalmballotine , mousseline saus en zijn rozemarijn konfijt, verse aardappelen , gegrild spek met courgette en wortel.
Mesthoentje met bordelaise saus, gratin en groenten.

Chocolademousse met slagroom.
Frambozenbavarois op een laagje rode bessen-coulis.
Ijs soesjes en chocolade ganache van Callebaut.
Crème brûlée met speculaas.
Drie chocolaatjestaart, Engelse room, pistache koekje.

Voor meer informatie of om een reis te plannen, neem contact op met Virginie Petre.
Tel : +32 496 43 77 38 | info@tourisme-et-tradition.be