Rondrit 2: “Langs het water”

Rondritten volwassenen

Tarief 2022 voor de bezoeken, voor groepen van minimum 25 personen: 44€/pers. Proeven en maaltijd inbegrepen / zonder drank en zonder vervoer.

Programma van de dag

10u00 – Ontdekking loop van het kasteel van Bioul (wijnbouw)    Bioul

Duik in het hart van een biowerking en wijnbouw aan het kasteel van Bioul.

Ontdek de nieuwe loop « Made in Bioul » didactisch circuit rond het kasteelleven, de anamnese van de Bon Marché(BM) en de familie Vaxelaire.

Bezoek de majestueuze gistingskuipzaal. Proeverij van één glas wijn. Mits toeslag en op aanvraag begeleid bezoek mogelijk : 60€ per gids voor groep van 30 pers.

 

12u30 – Lunch «  Domaine du Fraichau »                                         Bois- de- Villers

Zie het menu hieronder

15u30 – Boottocht Namen- Samber en Maas of Dinant-Ansremme (Bateau de la Meuse)

Op een originele manier kennismaken met de rijke architectuur van de stad Namen. Achteraf vrije tijd in Namen of Dinant.

 

Menu

Ardens Paté, gevulde peertje, caramel beurre salé, parmesaanse koekje.

Gevulde padestoelen met slakken « petits gris de Warnant »coulis tomaat basiliek  en zoete aardappeltjes.

Quiche lorraine, krokante sla, bieslook vinaigrette.

Zalm Ravioles , verdunde crème” bieslook en  witte wijn van  Bioul”.

Gerookte zalm van  Dawagne, kruidkaas  en begeleidingen.

***

Opgerolde poularde in de oven gebakt, paddenstoelen crème, aardappelgratin en gevulde tomaat.

Mini geroosterd ham ,  Bister mosterdsaus , gevulde aardappelen en gerolde boontjes.

Zeebaars Parmentier ,  curry crème en piccalilli Bister.

Kalkoen braadstuk , grootmoederswijze mosterdsaus en Luikse stroop, aardappelrösti.

Kalfvlees  balletjes,  saus  Sambre et Meuse, aardappelen met rozemarijn.

***

Bittere chocolademousse en room.

Framboise  Bavarois  en rode vruchten coulis.

Gevuld gebakje met crème pâtissière  en ganache.

Spiegelei,  caramel beurre salé en vanilla ijs.

Appelgebak, crème anglaise en nootjesijs met de Bister mosterd.

 

                                                                                                                      + water

Voor meer informatie of om een reis te plannen, neem contact op met Virginie Petre.
Tel : +32 496 43 77 38 | info@tourisme-et-tradition.be