Rondrit 13: “De Rijkdom van Dinant”

Rondritten volwassenen

Tarief 2020 voor de bezoeken, voor groepen van minimum 25 personen : 43€/pers. Proeven en maaltijd inbegrepen / zonder drank en zonder vervoer.

Programme de la journée

10u30 –Koeken van Dinant-Banketbakker Jacobs  (Dinant)

In deze bekende bakkerij leert u hoe op basis van de beste ingrediënten de befaamde Dinantse Koeken vervaardigd worden, en dit volgens een traditie die teruggaat tot 1860. In het oude werkhuis kan u de diverse mooie bakvormen bekijken, waaraan de Koeken van Dinant deels hun faam danken. Op het einde van het bezoek ontvangt u een echte Koek van Dinant! (Grote groepen worden u in twee gesplitst.)

Of 10u00 Brouwerij De Bocq (Purnode)(Yvoir)

Bezoek aan de brouwerij.
Uitleg over de gebruikte brouwtechnieken.
Proeverij van de producten.

12u00 –  Lunch in het restaurant ” Citadelle de Dinant ” (Dinant)

Restaurant zaal bevindt zich op het terrein van de Citadelle.

Zie het menu hieronder.

14u30 – Bezoek aan de Citadel van Dinant (Dinant)

De citadel van Dinant torent hoog boven de Maasvallei uit: u neemt er een regelrechte duik in het verleden. Tijdens uw bezoek treft u didactische voorwerpen aan en de borden brengen u op de hoogte van het glorieuze verleden van onze stad. Gevangeniscellen, keukens, bewegende koetsen…

Menu

Ardense Ham.

Vismousse met groenten.

Forel terrine met bieslook.

Ardense terrine.

Gerookte forel slaatje uit de vallei.

***

Rundvleesrolletje met wijhandelaarsaus.

Varkensgebraad, champignonroomsaus.

Verfijnde parelhoentjefilet met champignonroomsaus.

Kalkoengebraad, Samer-en-Maas saus.

Gepaneerdkippenlapje met Cobourg, mosterdsaus.

***

Ijstaart.

 

 

 

Voor meer informatie of om een reis te plannen, neem contact op met Virginie Petre.
Tel : +32 496 43 77 38 | info@tourisme-et-tradition.be