Rondrit 11: “Ontspanning en Snoeplust”

Rondritten volwassenen

Tarief 2020 voor de bezoeken, voor groepen van minimum 25 personen: 35€/pers. Proeven en maaltijd inbegrepen / zonder drank en zonder vervoer.

Programme de la journée

10u00 – Bezoek aan de abdij van Saint Gérard de Brogne (Saint-Gérard)

Met uw gids duikt u in de geschiedenis van de abdij: van 919 tot vandaag.
U bezoekt de gewelfde zalen, en kan er de mooie crypte uit de 13e eeuw bewonderen.
U zal zien, de Abdij van St-Gérard is werkelijk een statige en aangrijpende plek.

11.15u – Bezoek van de brouwerij van Brogne

In het hart van de abdij van Brogne, te Saint-Gérard, de kamer van Pelgrim ontvangt een micro brouwerij. Het eerste brouwsel gebeurde op 26 juni 2014.
U ontdekt de productieproces uitgelegd aan de hand van didactische pannelen. De bieren gebrouwd te Brogne zijn, huidendaags, de enigste Belgische bio abdijbieren. Bezoek wordt gevold door een proeverij.
Koopjes mogelijk vervolgens de voorraad.

Bezoek in het nederlands met gids = 60€

12u30 – Lunch in de Abdij Saint Gérard de Brogne

Zie het menu hieronder.

15u30 – De Eendelever ” Ferme de la Sauvenière ” (Hemptinne-Lez-Florennes)

Een echtpaar met een passie voor eenden geeft u een kijkje in hun kwekerij.
U volgt het ganse proces : van eenden jong tot eindproduct, gevolgd door het proeven van de producten zoals eendenpastei en eendenlever met 1 glas zoete wijn. Een aangename manier om het aperitief te starten.

Menu

Parmaham, stukjes radijs met bieslook, geroosterde geitenkaas met honing van Bioul.

Gevulde paddenstoelen met knoflook boter en slakken van Warnant,  op een tomaten en basiliek  puree  .

Quiche Lorraine op een krokante bieslook slaatje.

Speksla met een framboosvinaigrette, eieren, krokantjes.

Ardeense paté , gevulde peertje met karamel ,  Parmezaanse kaas koekje

***

Kalkoentournedos met een uienkorstje, graanmosterdsaus, gratin dauphinois en groene boontjes met spek.

Gevogelte, paddenstoel en basiliek, met een  aardappelgratin en warme tomaat.

Zalmballotine, mousseline saus en zijn rozemarijn konfijt, verse aardappelen , gegrild spek met courgette en wortel.

Mesthoentje met bordelaise saus, gratin en groenten.

***

Chocolademousse met slagroom.

Frambozenbavarois op een laagje rode bessen-coulis.

Ijs soesjes en chocolade ganache van Callebaut.

Crème brûlée met speculaas.

Drie chocolaatjestaart, Engelse room, pistachekoekje.

Voor meer informatie of om een reis te plannen, neem contact op met Virginie Petre.
Tel : +32 496 43 77 38 | info@tourisme-et-tradition.be